Izraeli védelmi miniszter: Még nincs vége

2024. április 14. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

Yoal Gallant izraeli védelmi miniszter befejezte helyzetértékelését az Izraeli Védelmi Erők (IDF) magas rangú tisztviselőivel, ahol többek között kijelentette, a hadjárat még nem ért véget. „Az Egyesült Államokkal és további partnerekkel együtt sikerült megvédenünk Izrael állam területét. Nagyon kevés kár keletkezett” – mondta a védemi miniszter, majd hozzátette, azután is ébernek kell maradniuk, hogy a támadás legjelentősebb részét sikeresen meghiúsították.

Az IDF egyik szóvivője eközben azt állította, kisebb károk keletkeztek a Negev-sivatagi Nevatim légibázison, ahova az iráni ballisztikus rakéták elenyésző része becsapódott. A szóvivő hozzátette, hogy a bázis továbbra is működőképes, az IDF hivatalos Twitter-fiókja pedig egy olyan videót tett közzé, amin állításuk szerint az izraeli légierő egyik F-35-ös vadászgépe épp bevetésről tér vissza Nevatim légibázisra.

(Guardian, BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!