Izrael romániai nagykövete az iráni támadás után: az iráni támadás nem maradhatnak büntetlenül

2024. április 14. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael romániai nagykövete, Reuven Azar vasárnap a Digi24-nek az éjszakai iráni támadásra adott izraeli katonai válasz kérdésére azt mondta, hogy Irán támadása nem maradhat büntetlenül, szerinte Izraelnek joga van megvédeni magát. Kemény ENSZ-szankciókat sürget Irán ellen.

A történtekről részletesen itt számoltunk be.

„Meg kell várnunk, hogy mi fog történni. Mi azt mondjuk, hogy jogunk van ehhez. Izrael szuverén nemzet, és a szuverén nemzeteknek az ENSZ joga szerint joguk van megvédeni magukat, kötelességünk ezt megtenni. Irán viselkedése nem maradhat büntetlenül, visszaéltek a nemzetközi szabályokkal, terrorista szervezeteket támogatnak, és most masszív támadást indítottak Izrael ellen” – mondta Reuven Azar.

Hozzátette, Izrael teljes területét célba vették, támadásokat indítottak katonai létesítmények ellen és még sok más ellen.

„Láttunk képeket a Jeruzsálem és a templomok elleni támadásokról” – tette hozzá.

Üdvözölte ugyan annak a hírét, hogy Joe Biden elnök találkozót tart, hogy hivatalos elítélő nyilatkozatot adjon ki, de ez szerinte nem elég. „Kemény szankciókat várunk Iránnal szemben. Ha az ENSZ nem gyakorol diplomáciai nyomást Iránra, akkor az Izraelre nehezedő nyomás fokozódni fog” – szögezte le a nagykövet.

Joe Biden vasárnap találkozik a G7-ek vezetőivel, hogy összehangolják az Irán támadására adott egységes diplomáciai választ.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!