Izrael elnöke szerint Irán támadása hadüzenet volt, de Izrael békére törekszik

2024. április 14. – 18:34

Másolás

Vágólapra másolva

Hadüzenet volt Irán támadása Izrael ellen – fogalmazott az ország elnöke, Jichák Hercog a Sky News-nak. Hercog hozzátette: továbbra is kitartanak amellett, hogy országuk „békére törekszik”. Az elnök szerint a világ hatalmainak világossá kell tenniük Irán felé, hogy „elfogadhatatlan a viselkedésük”.

Hercog szerint Irán támadása csak egy újabb példája volt annak, hogy „hogyan működnek ők évek óta”. „Ez olyan, mint egy valódi háború. Ez egy hadüzenet volt” – fogalmazott Hercog. Azonban hozzátette azt is, hogy Izrael „nem akar háborúba indulni”. Iránról azonban úgy látják, hogy „pusztítást, terrort és instabilitást terjeszt az egész világon, különösen nálunk”.

Peter Lerner izraeli alezredes, az izraeli hadsereg szóvivője arról beszélt a lapnak, hogy felkészültek a további agresszióra is, azonban Izrael „ésszerűen és egységesen” lép Iránnal szemben. Hogy Izrael válaszol-e Irán támadására, arra a szóvivő azt mondta:

„Nagyon jó kérdés. A kormány még ma összeül és meghozzák döntéseiket, hogy annak fényében utasítsák a hadsereget.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!