Izrael arról tárgyal, válaszoljon-e Irán támadására

2024. április 14. – 19:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadikabinet az iráni támadásra adandó izraeli válaszról tárgyal Tel-Avivban, az IDF főhadiszállásán. „Izrael a valaha is megtapasztalt egyik legdrámaibb éjszakáját élte át. Iránból több száz, különféle típusú rakétát lőttek ki Izraelre, köztük több mint száz ballisztikus rakétát, egyenként több száz kilogramm robbanóanyaggal” – nyilatkozta Joáv Galant védelmi miniszter korábban vasárnap.

Galant erős szövetségről beszélt Izrael, az Egyesült Államok és más partnerországok között. „Teherán találkozott az izraeli biztonsági rendszer erejével” – tette hozzá Beni Ganc miniszter. Az izraeli politikusok kommunikációja azonban nem volt egyértelmű arról, válaszol-e Izrael Irán támadására: Beni Ganc arról beszélt, Irán „a megfelelő pillanatban fizeti meg az árát a támadásnak”, Izrael elnöke, Jichák Hercog pedig arról, hogy Izrael békét akar. Itamár Bengvír nemzetbiztonsági miniszter azt hangoztatta, hogy súlyos válaszlépésre van szükség, mert

„az önmérséklet és az arányosság fogalma október 7-én lekerült a napirendről.”

Becalel Szmotrics pénzügyminiszter, a szélsőségesen jobboldali Vallásos cionisták párt elnöke is kemény izraeli választ sürgetett. „Az egész Közel-Kelet és az egész világ szeme Izraelen van” – mondta.

(MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!