Japán újraindítja a palesztin menekülteket segítő UNRWA támogatását

2024. április 2. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

Japán kedden bejelentette, hogy folytatja a palesztin menekültek megsegítéséért felelős ENSZ-szervezet (UNRWA) pénzügyi támogatását, miután egy időre felfüggesztette azt a szervezetet ért vádak miatt.

Januárban és februárban 16 ország – köztük Japán is – felfüggesztette a szervezet támogatását, miután Izrael azzal vádolta meg, hogy egyes tagjai kapcsolatba hozhatók a Hamász palesztin iszlamista szervezet tavaly októberi, Izrael elleni támadásával.

A pénzügyi támogatás hiánya nagyjából 450 millió dollár (165,7 milliárd forint) kiesést okozott a szervezetnek. Más országok is újraindították már az UNRWA támogatását, köztük Ausztrália és Kanada, Svédország, Finnország és a Perzsa-öböl menti arab országok.

Kamikava Jóko japán külügyminiszter kijelentette: Japán a maga részéről gondoskodik arról, hogy az ENSZ-szervezet kapjon elegendő támogatást, és az eredetileg tervezett 35 millió dolláros (13 milliárd forint) összeg hamarosan eljut hozzá.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!