Japán újraindítja a palesztin menekülteket segítő UNRWA támogatását

2024. április 2. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

Japán kedden bejelentette, hogy folytatja a palesztin menekültek megsegítéséért felelős ENSZ-szervezet (UNRWA) pénzügyi támogatását, miután egy időre felfüggesztette azt a szervezetet ért vádak miatt.

Januárban és februárban 16 ország – köztük Japán is – felfüggesztette a szervezet támogatását, miután Izrael azzal vádolta meg, hogy egyes tagjai kapcsolatba hozhatók a Hamász palesztin iszlamista szervezet tavaly októberi, Izrael elleni támadásával.

A pénzügyi támogatás hiánya nagyjából 450 millió dollár (165,7 milliárd forint) kiesést okozott a szervezetnek. Más országok is újraindították már az UNRWA támogatását, köztük Ausztrália és Kanada, Svédország, Finnország és a Perzsa-öböl menti arab országok.

Kamikava Jóko japán külügyminiszter kijelentette: Japán a maga részéről gondoskodik arról, hogy az ENSZ-szervezet kapjon elegendő támogatást, és az eredetileg tervezett 35 millió dolláros (13 milliárd forint) összeg hamarosan eljut hozzá.

(MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!