A legfontosabb hétfői hírek egy helyen

2024. április 2. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

Ezek voltak a legfontosabb események az izraeli-palesztin konfliktusban hétfőn:

  • Légicsapás érte a szíriai fővárosban Irán konzulátusát – Damaszkusz és Teherán szerint Izrael áll az akció mögött. A légitámadás legkevesebb nyolc halálos áldozatot követelt. Az iráni média szerint a támadást Izrael hajtotta végre, Izrael nem kommentálta az akciót. Az al-Alam iráni hírtelevízió közlése szerint a konzulátus épülete teljesen megsemmisült. A légicsapásban életét vesztette Mohammad Reza Zahedi, az iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú parancsnoka, de sem Hoszein Akbari nagykövet, sem családtagjai nem sebesültek meg a támadásban. Erről bővebben itt írtunk.
  • Kéthetes művelet végén visszavonultak az izraeli katonák a gázai al-Sifa kórházból az izraeli haderő hétfői közlése szerint.
  • Jeruzsálemben kormányellenes tüntetést tartottak vasárnap, beszámolók szerint többezres tömeg demonstrált a túszok kiszabadításáért és új választásokat követelve.
  • Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt műtötték, hivatalának közleménye szerint sikeres sérvoperáción esett át.
  • Az izraeli rendőrség hétfőn közölte, hogy letartóztatta Iszmáil Hanije Hamász-vezér testvérét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!