A legfontosabb hétfői hírek egy helyen

2024. április 2. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

Ezek voltak a legfontosabb események az izraeli-palesztin konfliktusban hétfőn:

  • Légicsapás érte a szíriai fővárosban Irán konzulátusát – Damaszkusz és Teherán szerint Izrael áll az akció mögött. A légitámadás legkevesebb nyolc halálos áldozatot követelt. Az iráni média szerint a támadást Izrael hajtotta végre, Izrael nem kommentálta az akciót. Az al-Alam iráni hírtelevízió közlése szerint a konzulátus épülete teljesen megsemmisült. A légicsapásban életét vesztette Mohammad Reza Zahedi, az iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú parancsnoka, de sem Hoszein Akbari nagykövet, sem családtagjai nem sebesültek meg a támadásban. Erről bővebben itt írtunk.
  • Kéthetes művelet végén visszavonultak az izraeli katonák a gázai al-Sifa kórházból az izraeli haderő hétfői közlése szerint.
  • Jeruzsálemben kormányellenes tüntetést tartottak vasárnap, beszámolók szerint többezres tömeg demonstrált a túszok kiszabadításáért és új választásokat követelve.
  • Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt műtötték, hivatalának közleménye szerint sikeres sérvoperáción esett át.
  • Az izraeli rendőrség hétfőn közölte, hogy letartóztatta Iszmáil Hanije Hamász-vezér testvérét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!