Károly király részt vesz a húsvéti istentiszteleten, de Vilmos és Katalin nem lesznek ott a templomban

2024. március 31. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

Károly király és Kamilla királyné vasárnap részt vesznek a húsvéti istentiszteleten, a windsori kastély Szent György-kápolnájában – írja a Sky News és a BBC.

Bár a húsvéti istentisztelet a kastély területén belül zajlik, a király és a királyné nyilvánosan is megjelenik majd. Károly és Kamilla távol ülnek majd a gyülekezet többi tagjától, de ez csak azért van így, mert a kápolna hagyományos ülésrendje szerint foglalnak majd helyet. A pár az időjárástól függően valószínűleg a helyszínen lévő tömeget is köszönti majd. A BBC szerint a mostani megjelenés viszont korántsem jelenti azt, hogy a király visszatérne a közfeladatokhoz.

Károly február óta – amióta nyilvánosságra hozták daganatos betegségét – nem nagyon jelenik meg nyilvánosság előtt. A kezelés idejére visszavonult a főbb közfeladatoktól, a legtöbb eseményen Kamilla képviseli. Ennek ellenére a hivatali feladatait még ellátja a király, például hetente találkozik a miniszterelnökkel, és küldöttségeket is fogadott.

A királyi család többi tagja is csatlakozik a párhoz a windsori kastély Szent György-kápolnájában. Vilmos herceg és Katalin hercegné, valamint gyerekeik viszont kihagyják az istentiszteletet. Ez nem szokványos, tavaly még részt vettek rajta.

A Sky szerint a brit királyi család együtt tölti a húsvéti ünnepeket. A király templomi megjelenése a közvélemény megnyugtatására szolgáló lépésnek tekinti a lap, tekintve, hogy a hercegné nemrég jelentette be, hogy rákos megbetegedéssel küzd. A hírről itt írtunk bővebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!