Károly király részt vesz a húsvéti istentiszteleten, de Vilmos és Katalin nem lesznek ott a templomban

2024. március 31. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

Károly király és Kamilla királyné vasárnap részt vesznek a húsvéti istentiszteleten, a windsori kastély Szent György-kápolnájában – írja a Sky News és a BBC.

Bár a húsvéti istentisztelet a kastély területén belül zajlik, a király és a királyné nyilvánosan is megjelenik majd. Károly és Kamilla távol ülnek majd a gyülekezet többi tagjától, de ez csak azért van így, mert a kápolna hagyományos ülésrendje szerint foglalnak majd helyet. A pár az időjárástól függően valószínűleg a helyszínen lévő tömeget is köszönti majd. A BBC szerint a mostani megjelenés viszont korántsem jelenti azt, hogy a király visszatérne a közfeladatokhoz.

Károly február óta – amióta nyilvánosságra hozták daganatos betegségét – nem nagyon jelenik meg nyilvánosság előtt. A kezelés idejére visszavonult a főbb közfeladatoktól, a legtöbb eseményen Kamilla képviseli. Ennek ellenére a hivatali feladatait még ellátja a király, például hetente találkozik a miniszterelnökkel, és küldöttségeket is fogadott.

A királyi család többi tagja is csatlakozik a párhoz a windsori kastély Szent György-kápolnájában. Vilmos herceg és Katalin hercegné, valamint gyerekeik viszont kihagyják az istentiszteletet. Ez nem szokványos, tavaly még részt vettek rajta.

A Sky szerint a brit királyi család együtt tölti a húsvéti ünnepeket. A király templomi megjelenése a közvélemény megnyugtatására szolgáló lépésnek tekinti a lap, tekintve, hogy a hercegné nemrég jelentette be, hogy rákos megbetegedéssel küzd. A hírről itt írtunk bővebben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!