Bár a napokban gyengélkedett, végül Ferenc pápa celebrálta a húsvétvasárnapi misét a Szent Péter téren

2024. március 31. – 12:42

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa celebrálta a húsvétvasárnapi szentmisét a virágokkal díszített Szent Péter téren, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben egészségügyi problémákkal küzdött – írja az NPR.

A lap szerint a 87 éves Ferenc jó színben jelent meg a téren, néhány órával a 2 és fél órás éjszakai húsvéti virrasztás megünneplése után. A helyszínen készült képek alapján tolókocsira azért még szüksége volt a pápának.

A hírek szerint idén is több tízezer ember vett részt a katolikus egyház legfontosabb liturgiáján. A szentmise után a pápa „Urbi et Orbi” (a városnak és a világnak) áldása következik, illetve egy hosszabb beszéd.

Az elmúlt hetekben Ferenc általában kerülte a hosszú beszédeket, hogy elkerülje a légzése megerőltetését. Múlt héten lemondta virágvasárnapi homíliát, és a Colosseumban tartott nagypénteki körmeneten se vett részt.

Ferenc pápa a vasárnapi húsvéti misén – Fotó: Massimo Valicchia / Massimo Valicchia/NurPhoto
Ferenc pápa a vasárnapi húsvéti misén – Fotó: Massimo Valicchia / Massimo Valicchia/NurPhoto

A Vatikán indoklása szerint az egyházfő – akinek egyik tüdőlebenyét még fiatal korában eltávolították – egész télen légúti problémákkal küzdött, ezért kellett pihennie a húsvéti időszakban is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!