Elon Musk állítja: sem Bident, sem Trumpot nem fogja támogatni

2024. március 7. – 05:31

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk szerdán saját platformján bejelentette, hogy nem fogja pénzadományokkal támogatni sem Joe Biden, sem Donald Trump elnökválasztási kampányát. A deklaráció aktualitását az adta, hogy az ún. „szuperkedd” előválasztásain eldőlt: 2020 után idén is a két matuzsálem mérkőzik meg a Fehér Házért.

A 195 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Musk egyébként a hétvégén meglátogatta Trumpot az exelnök floridai rezidenciáján. Donald Trump a nyakába zúdult büntetőeljárások és az elvesztett kártérítési perek miatt anyagilag lépéshátrányba került Bidennel szemben, és égető szüksége lenne pénzre – lapértesülések szerint ennek lehetőségeiről is tárgyalt a techmágnással.

Amellett, hogy Elon Musk alapvetően egy troll, előszeretettel karol fel szélsőjobboldali eszméket, figurákat, álhíreket, és rendszeresen támadja Joe Bident, legújabban például a – demokrata kormányzatokhoz képest egyébként meglehetősen szigorú – bevándorláspolitikája miatt. Annak ellenére, hogy a 2022-es félidős választások előtt még a republikánus jelöltekre való szavazásra buzdított, egyelőre sem Trump, sem Biden mellett nem állt ki.

(via Axios)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!