Felgyújtotta magát az amerikai légierő egy katonája a washingtoni izraeli nagykövetség előtt

2024. február 26. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

Felgyújtotta magát egy férfi az izraeli nagykövetség előtt Washingtonban, írja a BBC. Az incidens helyi idő szerint vasárnap délután 1-kor történt.

Az amerikai titkosszolgálat dolgozói eloltották a lángokat, a férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az amerikai légierő szóvivője később azt nyilatkozta, hogy a férfi aktív szolgálatot teljesített náluk.

A rendőrség közleménye szerint egy „felnőtt férfit” kórházba szállítottak, továbbra is „kritikus állapotban van”.

Közben a közösségi médiában egy videó kezdett körbejárni, amelyen állítólag az látható, ahogy a férfi azt kiabálja: „Szabad Palesztinát!”, miközben lángra kap. A helyszínre egy bombaártalmatlanító egységet is küldtek, mert egy járművel kapcsolatban aggályok merültek fel, de ezt később biztonságosnak nyilvánították, miután nem találtak veszélyes anyagokat.

A nagykövetség munkatársai nem sérültek meg az incidensben. Az izraeli külügyminisztérium közleménye szerint a férfit nem ismerik a nagykövetség munkatársai.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki ilyesmit tett egy izraeli diplomáciai képviselet előtt az Egyesült Államokban. Decemberben egy tüntető felgyújtotta magát Izrael konzulátusa előtt Georgia államban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!