Mentálisan alkalmatlannak találja mind Bident, mind Trumpot egy újabb elnöki ciklusra az amerikaiak többsége

2024. február 22. – 13:07

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai szavazók többsége szerint Biden és Trump is alkalmatlan mentálisan egy újabb elnöki ciklusra, derült ki a Quinnipiac Egyetem szerdán közzétett közvélemény-kutatásából, melyet a G4Media szemlézett.

A megkérdezettek 64 százaléka vélte úgy, hogy Biden mentálisan alkalmatlan egy újabb ciklusra, ugyanakkor a választók 51 százaléka mondta azt, hogy nem tartja mentálisan alkalmasnak Trumpot sem egy második ciklusra a Fehér Házban.

A 81 éves Biden, akinek mentális épsége megkérdőjeleződött, miután ebben a hónapban megjelent Robert Hur különleges ügyész vizsgálati jelentése, amely a Fehér Ház vezetőjét „rossz memóriájú idős emberként” jellemezte, elutasította az épelméjűségével kapcsolatos aggodalmakat, és nem mutatta jelét annak, hogy vissza akarna vonulni a kampányból.

A Quinnipiac Egyetem országos felmérése szerint Biden 4 százalékponttal megelőzi Trumpot a választási szándékot illetően, annak ellenére, hogy a választók kétharmada azt mondta, túl idősnek tartja Bident ahhoz, hogy még egy teljes cikluson át a Fehér Házban maradjon.

Az Economist/YouGov szerdán közzétett felmérése szerint viszont Biden 1 százalékponttal lemarad Trump mögött a választási szándék tekintetében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!