Az izraeli hadsereg szerint a Gázában fogva tartott túszok egyötöde már halott

2024. február 6. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg becslése szerint a Hamász és terrorszervezet szövetségesei által fogvatartott 136 túsz egyötöde már halott. Négy, név nélkül nyilatkozó katona tisztviselő közölte, hogy 32 halott családját már értesítették rokonaik haláláról, írja a New York Times.

A Hamász október 7-én a védelmi rendszert áttörve háromezer fegyveressel támadt a Gázai övezet közelében fekvő izraeli településekre, 1200 embert megölve, köztük 840 civilt. Izraeli adatok szerint az ekkor elrabolt 250 emberből 136-an vannak még fogságban, nagyjából egyharmaduk krónikus beteg és gyógyszerekre van szüksége. A túszok szabadon bocsájtásáról zajlanak tárgyalások, de ezek eddig nem vezettek eredményre. Közben a túszok hozzátartozó rendszeresen tüntetnek Izraelben a tárgyalások felgyorsításáért. A háborúban a Hamász vezette palesztin egészségügyi minisztérium szerint 27 ezer ember halt meg, kétharmad részben nők és gyerekek.



Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!