Dróntámadás ért egy amerikai támaszpontot Szíriában, legalább hat kurd katona meghalt

2024. február 5. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább hat kurd milicista meghalt és 18 további megsérülhetett, amikor vasárnap dróntámadás érte az al-Omar olajmező melletti amerikai támaszpontot Szíriában. A kurd harcosok a Szíriai Demokratikus Erők nevű milíciához tartoztak, amely az amerikai hadsereg egyik fontos szövetségese volt az Iszlám Állam elleni harcokban.

A drónt az ország szír kormány által ellenőrzött területéről indították. A támadást az Iraki Iszlamista Ellenállás nevű szervezet vállalta magára, amely a BBC cikke szerint az Irán által támogatott síita milíciák ernyőszervezete.

A Szíriai Demokratikus Erők fegyveresei az amerikai hadsereg vezette hadgyakorlaton 2022-ben – Fotó: Delil Souleiman / AFP or licensors
A Szíriai Demokratikus Erők fegyveresei az amerikai hadsereg vezette hadgyakorlaton 2022-ben – Fotó: Delil Souleiman / AFP or licensors

A Syrian Observatory for Human Rights nevű szervezet közlése szerint ez volt a 108. támadás amerikai támaszpontok ellen Szíriában a Hamász október 7-i terrorakciója és az azt követő izraeli hadművelet kezdete óta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!