Húszi katonai szóvivő: Nem maradnak válasz és büntetés nélkül a brit és amerikai légicsapások

2024. február 4. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

A húszik közölték, hogy az amerikai és brit légicsapások „nem fogják elrettenteni őket”, és válasz csapásokat ígértek, miután 36 katonai létesítményükre is csapást mértek, 13 jemeni helyszínen. „Nem maradnak válasz és büntetés nélkül” – mondta a húszik katonai szóvivője, Yahya Saree, aki szerint összesen 48 támadást indítottak ellenük.

Lloyd Austin, amerikai védelmi miniszter szerint a támadások célja az volt, hogy destabilizálják az Irán által támogatott lázadó csoportot.

Saree az X-en azt írta, hogy a csapások „nem fogják őket eltántorítani”, és továbbra is támogatni fogják a Gázai övezetben élő a palesztin népet.

Mindez nem sokkal azután történik, hogy Egyesült Államok péntek este megkezdte a légicsapásokat az iráni támogatású milíciák ellen Irakban és Szíriában. A bombázás válasz az elmúlt hónapokban amerikai célpontokat ért közel-keleti támadásokra, különösen arra a múlt vasárnapi dróntámadásra, amely egy szíriai határhoz közeli amerikai támaszpontot ért Jordániában, megölve három amerikai katonát és megsebesítve további több mint negyvenet. A bombázásról és annak hátteréről itt írtunk részletesen.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!