Ezek voltak a fontosabb szombati hírek röviden

2024. február 4. – 09:45

Másolás

Vágólapra másolva
  • Az iraki miniszterelnök szóvivője azt mondta, hogy a területükön végrehajtott amerikai légicsapások Irak szuverenitásának megsértését jelentik, és „katasztrofális következményeik lesznek Irak és a térség biztonságára és stabilitására”.
  • Tizenegyen megsérültek Hán Júnisz központjában, amikor az izraeli erők füstbombákat dobtak le menekültekre – közölte a Palesztinai Vörös Félhold Társaság.
  • Magyarország támogatja az ENSZ palesztinokat segélyező ügynökségének (UNRWA) egyes dolgozóival szembeni terrorvádak kivizsgálását – mondta Szijjártó Péter.
  • A CNN azt írta szombaton, hogy a jordán légierő is részt vett az Irán által támogatott szervezetek elleni légicsapásokban.
  • Több ezren tiltakoztak izraeli nagyvárosokban a kormány ellen, sokan emellett a Hamász által túszul ejtett izraeliek szabadon engedését is követelik – pontosabban azt, hogy a kormány intézze el, hogy hazajuthassanak.
  • Az USA és az Egyesült Királyság újabb támadást mért az Irán által támogatott jemeni húszikra – közölték amerikai tisztviselők. A támadásokat 10 helyszínen található 30 célpont ellen, hadihajókról és vadászgépekről indították.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!