Lecsapott egy izraeli célpontra a Hezbollah

2024. február 1. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Hezbollah terrorszervezet azt állítja, hogy „célba vette” az izraeli hadsereg egyik hídfőállását a Hermon-hegy térségében. Közleményükben azt írták, hogy kémberendezéseket támadtak egy meg nem nevezett fegyverrel. A Hezbollahhoz köthető al-Manar hírügynökség riportere egy képet is közzétett az állítólagos támadás következményeiről.

Mit kell tudni a Hezbollahról? A Hezbollah a nyolcvanas évek elején jött létre a különböző libanoni szélsőséges síita frakciók egyesüléséből. A már akkor is Irán által finanszírozott „Allah pártja” legfőbb céljául az országot 1982-ben a libanoni palesztin frakciók megregulázása érdekében megszálló Izrael elleni harcot tűzte ki – és ezen céljától az izraeli visszavonulás után sem tágított. Katonai, politikai és gazdasági befolyását több mint negyven éve építgeti, és a világ legnagyobb nem-állami fegyveres szervezetének tartják. (Times of Israel)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!