Biden szankcionálja a palesztinok ciszjordániai megtámadásával vádolt izraeli telepeseket

2024. február 1. – 22:46

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden a palesztinokat támadó ciszjordániai izraeli telepeseket érintő rendeletet adott ki. Washingtonban eközben egyre nagyobb a csalódottság Izrael a gázai háborúban tanúsított magatartása miatt.

A rendelet kezdetben pénzügyi szankciókat és vízumtilalmat rendel el négy személy ellen. Amerikai tisztviselők közölték, hogy egyelőre vizsgálják hogy szankciónáljanak-e másokat is, akik részt vettek az Izrael és a Hamász közötti háború során felerősödött támadásokban.

Egy, a mostani rendeletet megelőző jelentés szerint a lehetőségek között szerepelt a tisztviselők szankcionálásának lehetősége is. Biden a mostani rendeletben azt mondta ki, hogy a szélsőséges telepesek ciszjordániai erőszakos cselekményei „elviselhetetlen szintet értek el, és komoly fenyegetést jelentenek Ciszjordánia és a Gázai övezet, Izrael és a tágabb közel-keleti régió békéjére, biztonságára és stabilitására”.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!