Trump szerint a követői 2 százaléka tudna átmenni azon a kognitív hanyatlást mérő teszten, amit ő megcsinált

2024. január 28. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump volt amerikai elnök arról beszélt követőinek, hogy szerinte csak a 2 százalékuk menne át azon a kognitív hanyatlást mérő teszten, amelyet nemrég ő is megcsinált – írja a MTN.

A volt elnök egy nevadai nagygyűlésen beszélt arról, hogy nemrég elvégzett egy a kognitív hanyatlás kimutatására szolgáló tesztet, ami szerinte korántsem volt könnyű. Trump a támogatóival teli teremben arról beszélt, hogy szerinte mindössze 2 százalékuk tudna átmenni a teszten, amiben memóriafeladatok és matekpéldák vannak.

Elmondása szerint az első pár kérdés egyszerű, állatokat kell felismerni, az utolsó kérdés viszont már egy kifejezetten nehéz matekpélda volt: 4733-at kellett 7-tel megszoroznia fejben, majd 4-gyel elosztania, majd hozzáadnia 37,5-öt. „Hány ember tudná ezt megcsinálni a teremben? Nem túl sok” – mondta.

Azt is elmesélte, hogy a beszélgetés elején sorban elmondtak neki 6 tárgynevet, amit meg kellett jegyeznie, majd a teszt későbbi részeiben újra megkérdezték tőle a tárgyakat, sorrendben. Elmondása szerint sikerült visszamondania a neveket, de ez a feladat azért megizzasztotta.

„Ennek a helyiségnek csak körülbelül 2 százaléka képes erre, de én meg tudtam csinálni. Nagyon könnyen megcsináltam. Mások meg kigúnyoltak, és arról beszéltek, hogy ez gyerekjáték. Pedig nem könnyű” – mondta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!