Jelentős áramkimaradás volt Észak-Kurdisztánban, miután dróntámadás ért éjszaka egy gázmezőt

2024. január 26. – 14:39

Másolás

Vágólapra másolva

Az éjszaka dróntámadás érte az észak-iraki Hor Mor gázmezőt, ami miatt ideiglenesen felfüggesztették a termelést, és azóta jelentős áramkimaradások vannak az észak-kurdisztáni régióban.

A Reuters hírügynökség szerint egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget a dróntámadásért. A kurdisztáni villamosenergia-minisztérium közölte, hogy a támadás miatt 2800 megawattos áramtermelés-kiesés következett be.

A támadás folyékonygáz-tároló tartályt rongált meg, közölte az üzemeltető, az egyesült arab emírségekbeli Dana Gas. A vállalat szerint a termelést ideiglenesen felfüggesztették, de miután sikerült eloltani a tüzet, hamarosan újraindulhat a termelés.

A gázai háború kitörése óta Irakban rendszeresek a drón- és rakétatámadások, amelyek többnyire az Egyesült Államok hadseregének és szövetségesinek bázisait célozzák. A támadások egy Irán-barát milícia vállalta magára korábban.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!