Szijjártó Péter nonszensznek nevezte, hogy Izraelt népirtással vádolják

2024. január 26. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter izraeli útja során a Jerusalem Postnak adott interjút, amelyben a cikk írója Izrael leghűségesebb barátjának is nevezte a magyar külügyminisztert.

Szijjártó azt mondta, nem érti, hogy miért szenved sok ország amnéziában. Szerinte sokan elfelejtették, hogyan kezdődött az izraeli-palesztin konfliktus október 7-én, de számára egyértelmű, hogy Izrael terroristaellenes műveletet hajt végre, és ez globális érdek.

Magyarország ebből az alapállásból indulva tiltakozott Dél-Afrika beadványa ellen a Nemzetközi Bírósághoz, amelyben népirtással vádolta meg Izraelt.

Szijjártó az interjúban arról is beszélt, hogy Magyarország miért áll szemben az Európai Unió tagországaival az ukrán-orosz háború megítélésében, és ellenzi a fegyverszállításokat, majd levezette, hogy ugyanezért támogatja Izrael háborúját a Hamász ellen. Szijjártó szerint mindkét konfliktusban az a céljuk, hogy életeket mentsenek. „Ti azért ölitek meg a terroristákat, hogy a jövőben ne gyilkoljanak békés embereket” – mondta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!