Önálló palesztin állam megalakítását sürgeti Kína és Egyiptom

2024. január 14. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

A gázai harcok leállítását és palesztin állam megalakítását sürgette az egyiptomi és a kínai külügyminiszter Kairóban. Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján Vang Ji, a kínai diplomácia vezetője azt mondta, a palesztin államnak az 1967-es határok között kell megalakulnia, Kelet-Jeruzsálem fővárossal.

Vang Ji, a kínai diplomácia vezetője és Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter – Fotó: Khaled Desouki / AFP or licensors
Vang Ji, a kínai diplomácia vezetője és Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter – Fotó: Khaled Desouki / AFP or licensors


Számeh Sukri és Vang Ji a Vörös-tenger térségével kapcsolatban aggodalmuknak adtak hangot és óva intettek a feszültség kiszélesítésétől, aminek előzménye, hogy az Egyesült Államok vezette katonai koalíció pénteken légicsapásokat hajtott végre a vörös-tengeri hajóközlekedést akadályozó jemeni húszik ellen.

David Cameron brit külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a légicsapásokat megelőzően többször is figyelmeztették a síita fegyveres szervezetet a kereskedelmi hajók elleni támadásaik miatt.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!