Palesztinpárti tüntetők zárták el a World Trade Center főbejáratát csütörtökön

2023. december 29. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

Ezer Izrael-ellenes tüntető lepte el Manhattant csütörtökön, a demonstrálók egy része lezárta a New York-i World Trade Center főbejáratát is, írja a New York Post. A tüntetők összekapaszkodva vonultak végig alsó-Manhattanban, miközben a kezükben transzparenseket szorongattak, amiken olyan feliratok szerepeltek, mint: „A folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz”, „Izrael, nem bújhatsz el, népirtással vádolunk. Izrael, mit mondasz, hány gyereket öltetek meg ma?”. De a skandáló tömegben feltűnt egy „A népirtó Joe-nak mennie kell” feliratú tábla is, ami az USA elnökének, Joe Bidennek üzent.

A megmozdulást szervező Nerdeen Kiswandi, a palesztinpárti Within Our Lifetime alapítója beszédet mondott a Zuccotti Parkban, mielőtt a tömeg az utcákra vonult. Kiswandi szerint az Egyesült Államok támogatása nélkül a palesztin ellenásnak már rég sikerült volna legyőznie Izraelt. „De ez az ország népirtást folytat a palesztin nép ellen. Ez az ország, az Egyesült Államok, ami elküldte az amerikai vállalatok által gyártott fegyvereket, amelyeket a mi adóforintjainkból fizettek, és amelyek több mint tízezer palesztin gyermeket öltek meg.”

A tüntetés a Foley téren végződött, ahol a résztvevők közösen imádkoztak, letartóztatások nem történtek. Ellenben szerda este huszonhat embert előállított elő a rendőrség, mikor palesztinpárti tüntetők zárták le a reptérre vezető utat New Yorkban és Los Angelesben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!