Netanjahu lemondott egy kabinetülést, amin egy újabb túszcsere-megállapodást is megvitattak volna

2023. december 29. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli kabinetnek össze kellett volna ülnie, hogy megvitassa azt a megállapodást, miszerint a Hamásszal túszokat cserélnének palesztin foglyokra. Az ülést azonban az ország miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu lemondta, írja a SkyNews.

Az ülés második napirendi pontja pedig az lett volna, hogy beszéljenek a háború utáni Gázai övezetről, azaz arról, hogyan is fog kinézni, ha a harcok véget érnek. Azonban De Bezalel Smotrich, Netanjahu koalíció pártjának képviselője állítólag ellenezte az ülést, és elutasította azt, hogy a Palesztin Hatóság (PA) bármilyen uralmat gyakoroljon a térségben a háború után. Valamint az ellen is határozottan fellépett, hogy pénzt utaljanak át a PA-nak, bármennyire is szorgalmazza ezt az USA.

Netanjahu feltehetően azért is mondta le a találkozót, mert tartott a koalíció széthullásától, valamint veszélyeztetve érezhette a miniszterelnöki pozícióját, és a megvitatandó kérdéseket a biztonsági kabinetre bízta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!