Izrael szerint több tucat Hamász-terroristát megöltek Gázaváros déli részén

2023. december 23. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése szerint a Yiftah tartalékos dandár csapatai rajtaütést hajtottak végre Gázaváros déli részén, amelynek során több tucat Hamász-terroristát megöltek. Az IDF szerint a terroristákat egy parancsnoki központként használt épületbe szorították be, amire ezután egy vadászrepülőgép mért csapást.

Szintén Gázaváros déli részén a Yiftah dandár mesterlövészei megöltek több fegyverest, akik az izraeli csapatok megtámadására készültek. „Más, a dandár által azonosított, a Hamász által használt épületekre is csapást mértek repülőgépek a térségben” – tette hozzá az IDF.

Gázaváros egy meg nem határozott területén, az IDF 14. tartalékos páncélos dandár csapatai azonosították a Hamász fegyveresek egy csoportját, és légicsapást mértek rájuk. „A Gázavárosban történt incidensek azt jelzik, hogy bár az IDF operatív ellenőrzést gyakorol a terület felett, még mindig harcolnak a kisebb Hamász-sejtek ellen” – írták.

Az IDF szerint a 179. tartalékos páncélos dandár Gáza központjában, egy óvodában fegyverraktárat talált. A fegyverek között aknavetők, RPG-k és más robbanóanyagok is voltak.

(Times of Israel)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!