Putyin: Teljes képtelenség, hogy Oroszország megtámadja a NATO-t

2023. december 17. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszországnak semmi oka vagy érdeke nincs arra, hogy háborút indítson a NATO-országok ellen. „Nincsenek területi követeléseink egymással szemben, nem kívánjuk rontani a velük való kapcsolatokat. Mi a kapcsolatok fejlesztésében vagyunk érdekeltek” – fogalmazott Vlagyimir Putyin a Rosszija 1 csatorna Moszkva. Kreml. Putyin című műsorában az MTI beszámolója szerint.

„Ez teljes képtelenség. Úgy gondolom, hogy ezt Biden elnök is érti, ez csak egy szófordulat, hogy igazolja az orosz viszonyban folytatott elhibázott politikáját”

– reagált az orosz elnök Joe Biden szavaira. Az amerikai elnök pár napja arról beszélt, ha Vlagyimir Putyin győzne Ukrajnában, az oroszok nem állnának meg, hanem megtámadnák a NATO-t.

Putyin szerint Oroszországnak nincsenek problémái az észak-atlanti szövetség országaival, és szerinte éppen a NATO tagállamai próbálnak mesterségesen problémákat kreálni, mert nem akarnak vetélytársat Oroszországban. Az orosz elnök úgy véli, hogy a szövetség további bővítése nem hoz nagyobb biztonságot Európának.

Nehezményezi, hogy állítása szerint Oroszország harminc éve próbál megegyezni Európában a biztonság elveiről, de válaszul vagy „cinikus megtévesztéssel és hazugságokkal”, vagy nyomásgyakorlási és zsarolási kísérletekkel szembesült, miközben a szövetség Moszkva tiltakozása ellenére folyamatosan bővül és egyre közelebb kerül Oroszország határaihoz. Arról is beszélt, hogy a nyugati országoknak a jövőben meg kell találniuk a kapcsolódási pontokat Oroszországgal, mert számolniuk kell vele.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!