Arte: Az EU megszavazta az első, mesterséges intelligencia használatát szabályozó törvényt

2023. december 17. – 08:02

Másolás

Vágólapra másolva

Európa történelmi megállapodásra jutott a világ első, átfogó mesterséges intelligencia jogszabályáról. Ez a rohamosan fejlődő terület mindent forradalmasíthat körülöttünk, de közben fontos morális kérdéseket is felvet. Meg kéne most húzni a vészféket? Az egészségügytől az oktatáson át, egész a politikáig – az Arte mai adása a mesterséges intelligencia azon kérdéseivel foglalkozik, amelyek javítják vagy éppen veszélyeztethetik az életünket.

Ezt a heti hírműsort a francia–német Arte műsorszolgáltató készíti, és a spanyol El País, a lengyel Gazeta Wyborcza, az olasz Internazionale, a görög Kathimerini, a belga Le Soir és a Telex által az Artéval együttműködve létrehozott európai médiapartnerség révén nyolc nyelven teszi elérhetővé. A projektet az „Európai médiaplatformok” előkészítő intézkedés által nyújtott uniós támogatás tette lehetővé.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!