Izrael röplapokat dobott le a dél-libanoni lakosságnak, hogy ne segítsenek a Hezbollahnak

2023. december 15. – 18:18

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg a Hamász elleni háború kezdete óta először röplapokat dobott le Dél-Libanon egyes részeire – jelentette az AFP francia hírügynökség.

A Libanon és Izrael közötti határon a háború kirobbanása óta több halálos kimenetelű összecsapás is zajlott az izraeli erők és a Hamászt támogató Hezbollah terrorszervezet között. A libanoni határ mentén élő lakosok szerint az izraeli hadsereg az elmúlt napokban fokozta a határ menti falvak bombázását.

Kfarshuba határváros egyik lakójának elmondása szerint a röplapokat egy drón dobta le péntek kora reggel. Egy másik lakos szerint kétszer dobtak le röplapokat, miután a szél az első adagból sokat elfújt.

„Dél-Libanon lakosaihoz: Tájékoztatjuk önöket, hogy a terrorista Hezbollah beszivárog az otthonaikba és a földjeikre. Saját biztonságuk érdekében meg kell állítaniuk ezt a terrorizmust”

– áll az AFP által megszerzett iraton. A röpirat hozzáteszi, hogy a Hezbollah támogatása veszélynek teheti ki a lakosságot.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!