Izrael szerint 3-4 hétre van szükségük az offenzívájuk befejezéséhez Hán Júniszban

2023. december 8. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva


A hadseregnek még 3-4 hétre van szüksége ahhoz, hogy befejezze a katonai offenzívát Hán Júniszban, és utána még nagyjából ugyanennyire, hogy lezárja a Hamász elleni háborúja első szakaszát Gázában – írja a Walla hírportál.

A lap egy magas rangú izraeli tisztviselőre hivatkozva azt írja, hogy a Biden-kormányzat azt sürgeti, hogy az IDF lehetőség szerint december végéig végezzen a katonai műveletek intenzív szakaszával, ehhez képest Izrael szerint mindehhez még egy plusz hónapra van szükség. Az Egyesült Államok ugyan nem határozott meg Izraelnek pontos határidőt mindehhez, de állításuk szerint Washington közölte Jeruzsálemmel, hogy fogytán az idejük.

Amerikára is egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy Izrael minél előbb vessen véget a harcoknak, minél kevesebb kárt okozva a palesztin civileknek és minél több humanitárius segítséget nyújtva Gázának.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!