Izrael azt állítja, hogy 200 terrorista célpontra mért csapást a Gázai övezetben

2023. december 4. – 10:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg (IDF) helyzetjelentést adott ki, amelyben azt írja, „a szárazföldi csapatok továbbra is a Gázai övezetben tevékenykednek, párhuzamosan a Hamász mintegy 200 terrorista célpontjára mért izraeli légicsapásokkal”.

A jelentésben az áll, hogy:

  • az IDF csapatai csapást mértek egy Beit Hanoun-i iskolában található terrorista központra, ahonnan támadásokat indítottak az izraeli csapatok ellen.
  • A táborban két alagútakna is volt, a járatokban robbanóanyagokat és fegyvereket találtak.
  • A IDF rakétákat, aknavetőgránátokat és fegyvereket szállító járművekre is csapást mért.
  • Az IDF egy olyan katonai infrastruktúrára is csapást mért, amit arra terveztek, hogy páncéltörő rakétákkal ejtse csapdába az izraeli csapatokat.
  • Az IDF egy fegyverraktárra is csapást mért.
  • Az éjszaka folyamán az izraeli haditengerészet számos Hamász terrorista célpontra mért csapást. A célpontok között voltak a Hamász tengeri erőihez tartozó megfigyelőállások, a gázai kikötőben lévő terrorista infrastruktúra, és a Hamász laktanyái.

Az IDF állításait független hírforrás nem ellenőrizte.

A Hamász által felügyelt gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint október 7-e óta legalább 15 523 palesztin, köztük 6600 gyermek halt meg izraeli katonai akciókban, és további 41 316-an megsebesültek. A hivatal szerint legalább 6800 embert eltűntként tartanak nyilván. Ezeket az adatokat sem tudta független hírforrás igazolni.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!