Az USA vezetése a tűzszünet felújításán munkálkodik

2023. december 5. – 00:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok folytatja a diplomáciai egyeztetéseket az Izrael és Hamász közötti tűzszünet felújítása, a túszok kiszabadítása és gázai segélyek növelése érdekében – közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója hétfőn.

Jake Sullivan szerint az elnök, a külügyminiszter, és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója szoros kapcsolatban maradtak az izraeli vezetésen kívül Katar vezetőivel, és az egyiptomi kormánnyal annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljanak a Hamászra. A tűzszünet hétvégi megszakadásáért Washington a Hamászt teszi felelőssé, amely nem hajlandó további nőket elengedni, akik a korábbi fogoly-megállapodás értelmében arra jogosultak lettek volna.

Matthew Miller külügyi szóvivő pedig közölte, hogy az Egyesült Államok támogatja az ENSZ vizsgálatot a Hamász által izraeli nők és lányok ellen október 7-én elkövetett szexuális erőszak részleteinek felderítésére.

(MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!