Erdoğan: Netanjahut háborús bűnösként fogják bíróság elé állítani

2023. december 4. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

Recep Tayyip Erdoğan török elnök az Iszlám Együttműködési Szervezet (OIC) egyik isztambuli bizottságának ülésén tartott beszédében azt mondta, Gáza palesztin föld, és mindig is a palesztinoké lesz, Benjámin Netanjahut pedig háborús bűnösként fogják bíróság elé állítani Izrael Gázai övezetben zajló offenzívája miatt. A török elnök ismét „Gáza mészárosaként” hivatkozott az izraeli miniszterelnökre.

Erdoğan már november végén is arról beszélt, hogy Benjámin Netanjahu Gáza mészárosaként írta be a nevét a történelemkönyvekbe; tetteivel kockára teszi a világ zsidóságának biztonságát, a „Gázában elkövetett gyilkosságokkal” erősíti a nemzetközi antiszemitizmust.

A két ország kapcsolatai a Hamász október 7-i terrortámadása, majd az arra adott izraeli katonai válasz után kerültek mélypontra. Izrael elővigyázatosságból már a háború kezdetén visszahívta törökországi diplomatáit, majd Ankara is hazarendelte a tel-avivi követség munkatársait.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!