Beszámolók szerint heves támadások érték Hán Júniszt

2023. december 4. – 07:49

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael az éjszaka folyamán folytatta a gázai bombázásokat, a jelentések szerint a csapások egyik célpontja a déli területen fekvő Hán Júnisz volt, ahonnan a háború első heteiben sok palesztin menekült el Izrael parancsára.

Az al-Dzsazíra azt írja, hogy a kora reggeli órákban intenzív bombázás érte a város keleti részét. Izraeli rajtaütésekről számoltak be a terület északi részéről is, Gáza város al-Shujaiya és al-Tuffah nevű negyedeiből. Izrael úgy tartja, hogy a Hamász vezetése Hán Júniszban székel, így a város adott területein és környékén élő embereket költözésre utasította.

Izraelből kilőtt rakéták világítják meg az eget a Gázai övezet déli részén fekvő Han Júnisz felett 2023. december 3-án – Fotó: Said Khatib / AFP
Izraelből kilőtt rakéták világítják meg az eget a Gázai övezet déli részén fekvő Han Júnisz felett 2023. december 3-án – Fotó: Said Khatib / AFP

„A megszállás azt mondja, hogy menj erre a területre, aztán lebombázzák” – mondta egy özvegy az Associated Pressnek. „A valóság az, hogy Gázában nincs biztonságos hely. Embereket ölnek északon. Embereket ölnek délen.”

Az Unicef szóvivője, James Elder az X-en számolt be a jelenlegi helyzetről. Tájékoztatása szerint vasárnap késő este „egy újabb heves támadásról számoltak be Hán Júniszban”. Ez volt „a háború legsúlyosabb bombázása most Gáza déli részén” – mondta. (Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!