Az USA ENSZ-nagykövete szerint a tűzszünet további fenntartása a Hamászon múlik

2023. november 30. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

A tűzszünet meghosszabbítása a Hamász kezében van – mondta az Egyesült Államok ENSZ nagykövete. Linda Thomas-Greenfield közölte, az izraeli fél ezt kész biztosítani, amennyiben a palesztin fegyveres szervezet továbbra is elenged naponta tíz túszt abból a még mintegy 150-ből, akik október 7. óta fogságban vannak. A Hamász aznak 1400 embert ölt meg, amikor áttörte az izraeli védelmi rendszert, majd legalább 240 embert elrabolt, akik közül péntek óta a tűzszüneti megállapodás keretében mintegy 90 embert elengedett.

A Hamász és Izrael közötti tárgyalásokon közvetítőként Katar mellett részt vesz Szaúd-Arábia is, amelynek külügyminisztere közölte: hosszabb távú fegyvernyugvást kell elérni, majd békét, „amely lehetővé teszi, hogy izraeliek és palesztinok békében éljenek egymás mellett, két államban” – idézte a Guardian Fajszál bin Farhan herceget.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!