IDF-szóvivő: A Hamász megpróbálja majd kihasználni a tűzszünetet, hogy dezinformációt és pszichológiai terrort terjesszen

2023. november 23. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője arra figyelmeztet, hogy a Hamásszal kötött túszalku közepette változások történhetnek, és hogy a terrorcsoport megpróbál majd „pszichológiai terrort” alkalmazni az izraeli közvélemény ellen.

„A Hamász megpróbálja majd kihasználni a megállapodás és a harci szünet napjait arra, hogy félelmet, dezinformációt és pszichológiai terrort terjesszen” – mondta Hagari. A szóvivő arról is beszélt, hogy az izraeli hadsereg tisztjei felvették a kapcsolatot a túszok családjaival, és értesítették őket, hogy kiket engednek szabadon, „a szükséges fenntartásokkal”.

„Ezek bonyolult napok lesznek, semmi sem végleges, amíg meg nem történik. És még a folyamat közepette is bármikor lehetnek változások. Fontos megjegyezni, hogy a Hamász kegyetlen ellenség. Nehéz napok állnak előttünk” – mondta az IDF szóvivője.

(Times of Israel)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!