IDF-szóvivő: A Hamász megpróbálja majd kihasználni a tűzszünetet, hogy dezinformációt és pszichológiai terrort terjesszen

2023. november 23. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője arra figyelmeztet, hogy a Hamásszal kötött túszalku közepette változások történhetnek, és hogy a terrorcsoport megpróbál majd „pszichológiai terrort” alkalmazni az izraeli közvélemény ellen.

„A Hamász megpróbálja majd kihasználni a megállapodás és a harci szünet napjait arra, hogy félelmet, dezinformációt és pszichológiai terrort terjesszen” – mondta Hagari. A szóvivő arról is beszélt, hogy az izraeli hadsereg tisztjei felvették a kapcsolatot a túszok családjaival, és értesítették őket, hogy kiket engednek szabadon, „a szükséges fenntartásokkal”.

„Ezek bonyolult napok lesznek, semmi sem végleges, amíg meg nem történik. És még a folyamat közepette is bármikor lehetnek változások. Fontos megjegyezni, hogy a Hamász kegyetlen ellenség. Nehéz napok állnak előttünk” – mondta az IDF szóvivője.

(Times of Israel)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!