Gázai egészségügyi minisztérium: Több mint 13 000 halott és 6000 eltűnt van összesen

2023. november 23. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász vezette kormány által irányított gázai egészségügyi minisztérium az Associated Pressnek elmondta, hogy újraindult az izraeli-palesztin háború áldozatainak részletes áttekintése a területen. Az egészségügyi minisztérium igazgatója, Medhat Abbász megerősítette az újrakezdést, és azt mondta, hogy több mint 13 ezer halálesetet dokumentáltak.

A legújabb számlálás a déli kórházakból származó frissített adatokon és az északi kórházak november 11-i adatain alapul. A valós áldozatok száma – mondta – valószínűleg magasabb. Az egészségügyi minisztérium szerint további 6000 embert jelentettek eltűntként, akiket valószínűleg a romok alá temettek. Az egészségügyi minisztérium november 11-én leállította az adatok frissítését, miután Gáza északi részén megszakadt a hozzáférés és a kommunikáció. (Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!