Gázai egészségügyi minisztérium: Több mint 13 000 halott és 6000 eltűnt van összesen

2023. november 23. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász vezette kormány által irányított gázai egészségügyi minisztérium az Associated Pressnek elmondta, hogy újraindult az izraeli-palesztin háború áldozatainak részletes áttekintése a területen. Az egészségügyi minisztérium igazgatója, Medhat Abbász megerősítette az újrakezdést, és azt mondta, hogy több mint 13 ezer halálesetet dokumentáltak.

A legújabb számlálás a déli kórházakból származó frissített adatokon és az északi kórházak november 11-i adatain alapul. A valós áldozatok száma – mondta – valószínűleg magasabb. Az egészségügyi minisztérium szerint további 6000 embert jelentettek eltűntként, akiket valószínűleg a romok alá temettek. Az egészségügyi minisztérium november 11-én leállította az adatok frissítését, miután Gáza északi részén megszakadt a hozzáférés és a kommunikáció. (Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!