David Cameron csütörtökön izraeli és palesztin vezetőkkel találkozik

2023. november 23. – 11:37

Másolás

Vágólapra másolva

David Cameron brit külügyminiszter csütörtökön a Közel-Keletre látogat, ahol izraeli és palesztin vezetőkkel találkozik – közölte közleményében a brit külügyminisztérium. A volt miniszterelnököt a múlt héten nevezte ki Rishi Sunak a külügy élére, miután James Cleverlyt áthelyezte a belügyminisztériumba.

Daveid Cameron megtekint egy házat, ami az októberi támadás idején égett ki az izraeli Be'eri kibucban – Fotó: Christopher Furlong / Getty Images
Daveid Cameron megtekint egy házat, ami az októberi támadás idején égett ki az izraeli Be'eri kibucban – Fotó: Christopher Furlong / Getty Images

Cameron szerdán Londonban találkozott arab és iszlám országokból érkező kollégáival, hogy megvitassák az Izrael és a Hamász közötti konfliktust. A Szaúd-Arábiából, Egyiptomból, Jordániából, Indonéziából, Törökországból, Nigériából és Palesztinából érkező csoport tagjai itt arról beszéltek, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában ülő nyugati hatalmaknak választaniuk kell: vagy követelik Izraeltől, hogy szüntesse meg a Gázába irányuló humanitárius segítségnyújtás fojtogatását, vagy cinkosai lesznek az izraeli háborús bűncselekményeknek és kollektív büntetésnek. (Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!