Az Izraeli Védelmi Erők megerősítette, hogy őrizetbe vették az al-Sifa kórház igazgatóját

2023. november 23. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Gázai övezetben található al-Sifa kórház igazgatóját őrizetbe vették és átszállították az ISA kihallgatására, miután bizonyítékot találtak arra, hogy a közvetlen irányítása alatt álló al-Sifa kórház a Hamász parancsnoki és irányító központjaként szolgált – erősítette meg közleményében a Guardian beszámolója szerint az Izraeli Védelmi Erők, hogy őrizetbe vették az al-Sifa kórház igazgatóját egy evakuálási művelet közben.

Közleményük szerint a Hamász terrorista alagúthálózata, amely a kórház alatt található, szintén a kórházból származó áramot és erőforrásokat használta fel. Ezenkívül a Hamász számos fegyvert tárolt a kórházban és a kórház területén, írták.

Az IDF azt állítja, hogy az október 7-i Hamász-támadás után a Hamász terroristái „a kórházban kerestek menedéket, néhányan közülük túszokat vittek magukkal Izraelből. Egy patológiai jelentés is megerősítette Noa Marciano közlegény meggyilkolását a kórház területén.”

A közlemény szerint a kórházban az igazgató vezetése alatt kiterjedt terrorista tevékenység folyt. A terrorista tevékenységben való részvételére vonatkozó megállapítások fogják meghatározni, hogy az ISA további kihallgatása alá kerül-e.

A Hamász és a gázai kórházakban dolgozó egészségügyi személyzet többször is tagadta az izraeli vádakat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!