15-en halhattak meg éjszaka az izraeli támadásokban

2023. november 23. – 08:33

Másolás

Vágólapra másolva

A palesztin média jelentése szerint 15 palesztin halt meg a Gázai övezetet ért izraeli csapásokban az éjszaka folyamán. A tájékoztatásuk szerint izraeli repülőgépek és a tüzérség legalább két hullámban csapást mértek a déli Hán Júnisz városára, ebben vesztette életét a 15 fő. Támadásokról számoltak be Gáza több más részéről is, köztük a Gázavárostól északra fekvő Dzsabalíja menekülttáborból és a Gáza középső részén lévő nuszeirati táborból is.

Izrael felszólította a palesztinokat, hogy a biztonság kedvéért vonuljanak délre, de továbbra is támadja az olyan területeket, mint Hán Júnisz.

A Wafa palesztin hírügynökség szerint szerda éjfél óta 81 ember halt meg, amikor házakat vettek célba az övezet központjában. További 60 halottról feltételezték, hogy a Dzsabalíjában és környékén történt bombázások következtében haltak meg. (Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!