15-en halhattak meg éjszaka az izraeli támadásokban

2023. november 23. – 08:33

Másolás

Vágólapra másolva

A palesztin média jelentése szerint 15 palesztin halt meg a Gázai övezetet ért izraeli csapásokban az éjszaka folyamán. A tájékoztatásuk szerint izraeli repülőgépek és a tüzérség legalább két hullámban csapást mértek a déli Hán Júnisz városára, ebben vesztette életét a 15 fő. Támadásokról számoltak be Gáza több más részéről is, köztük a Gázavárostól északra fekvő Dzsabalíja menekülttáborból és a Gáza középső részén lévő nuszeirati táborból is.

Izrael felszólította a palesztinokat, hogy a biztonság kedvéért vonuljanak délre, de továbbra is támadja az olyan területeket, mint Hán Júnisz.

A Wafa palesztin hírügynökség szerint szerda éjfél óta 81 ember halt meg, amikor házakat vettek célba az övezet központjában. További 60 halottról feltételezték, hogy a Dzsabalíjában és környékén történt bombázások következtében haltak meg. (Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!