Több száz sebesült és beteg gyalog indult el dél felé az al-Sifa kórházból – állítják helyszíni beszámolók

2023. november 18. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

Kiürítették az al-Sifa kórház nagy részét, a sérültek, az orvosok és az ápolók többsége gyalog indult el Gázai övezet déli része felé – állítják helyszíni beszámolók. A kórházat napokkal korábban foglalta el az izraeli hadsereg.

A kórház személyzete szerint az izraeliek szombat reggel egy órát adtak nekik az épületegyüttes kiürítésére. Az izraeliek ezt tagadják, szerintük csak felajánlották, hogy aki akar, szabadon elmehet a Gázai övezet még nem megszállt déli részére.

Az al-Sifa kórház egyik vezetője szerint a koraszülött csecsemőket úgy próbálják meg az övezet déli részére vinni, hogy minden inkubátorba két gyereket tesznek. Szerinte a most délre induló sebesültek közül „több tucatnyian meg fognak halni az úton.”

A kórház igazgatója szerint al-Sifában csak néhányan maradtak, az izraeli katonák a palesztin orvosok mozgását is korlátozzák az épület különböző részei között.

(al-Dzsazíra, Haárec, Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!