A Hamász állítása szerint több százan meghaltak az ENSZ egyik gázai iskolájában

2023. november 18. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász ellenőrzése alatt működő gázai egészségügyi minisztérium szerint több százan haltak meg vagy sebesültek meg két iskolában a Gázai övezet északi részén. A minisztérium szerint Izrael megtámadta az ENSZ által működtetett al-Fahura iskolát a dzsabalíjai menekülttáborban és a Tal al-Zaatar iskolát Beit Lahijában.

Philippe Lazzarini, az ENSZ Palesztinai Menekülteket Segítő és Munkaügyi Ügynökségének (UNRWA) főbiztosa azt mondta, hogy „borzalmas képeket” látott az UNRWA egyik iskolájában megölt és megsebesült emberekről. Azt nem részletezte, hogy az al-Fahura iskoláról van-e szó.

„Borzalmas képek és felvételek érkeztek egy újabb, többtucatnyi áldozattal és sebesülttel járó támadásról. Az UNRWA iskolája több ezer menekültnek nyújt menedéket a Gázai övezet északi részén. Ezek a támadások nem válhatnak mindennapossá, véget kell vetni nekik. A humanitárius tűzszünet nem várhat tovább” – írta Lazzarini az X-en.

(Sky News)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!