Az IDF azt állítja, bébiételt és inkubátorokat juttattak be az al-Sifa kórházba, miközben célzott műveletet hajtanak végre

2023. november 15. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közölte, hogy az izraeli tankok inkubátorokat, bébiételt és orvosi felszereléseket juttattak be a gázai al-Sifa kórházba, miközben a csapataik „precíz és célzott műveletet” hajtanak végre a létesítményben.

„Orvosi csapataink és arabul beszélő katonáink a helyszínen vannak, hogy biztosítsák, hogy ezek az ellátmányok eljussanak a rászorulókhoz”. Az IDF legfrissebb jelentése szerint eközben a katonáik az komplexum egyik épülete ellen hajtanak végre célzott támadást, ahol hírszerzési jelentések szerint a Hamász egyik parancsnoki központja működhet. A Hamász tagadja, hogy a kórházban katonai központot működtetnének.

A gázai kórházak igazgatója is megerősítette, hogy az izraeli tankok behatoltak az egészségügyi intézmény területére, és katonák hatoltak be az épületekbe. Állítása szerint a sürgősségi és a sebészeti osztályokra is bementek, ami megrémítette a betegeket, köztük a gyerekeket. „Ez egy nagyon ijesztő helyzet, nem tehetünk semmit a betegekért, csak imádkozhatunk” – mondta az AP hírügynökségnek telefonon.

Az izraeli hadsereg már a támadás előtt ígéretet tett rá, hogy segíteni fog a csecsemők evakuálásában a kórházból. Az épületkömpelxumban becslések szerint jelenleg több ezer civil, és több száz beteg és kórházi dolgozó tartózkodik. Az áram- és üzemanyaghiány miatt a kórházban napok óta fóliákba csomagolva próbálják melegen tartani a koraszülött csecsemőket. A palesztin egészségügyi minisztérium jelentése szerint az áramkimaradások és a megfelelő orvosi ellátás hiánya miatt az elmúlt napokban 15 beteg halt meg az al-Sifában, köztük hat újszülött.

(Sky News, CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!