Terrortámadást szervezhetett Brazíliában a Hezbollah, két embert letartóztattak

2023. november 8. – 20:36

Másolás

Vágólapra másolva

A brazil szövetségi rendőrség egy átfogó akció keretében fogta el a két, valószínűsíthetően a libanoni terrorszervezethez köthető férfit még szerdán, akik a rendelkezésre álló információk szerint az országban élő zsidó közösség ellen tervezhettek támadásokat. Egyiküket São Paulóban, az ország legnagyobb repterén fogták el, a hivatalos tájékoztatás szerint ő éppen akkor érkezett meg Libanonból, valószínűleg azért, hogy átadja a már Brazíliában lévő társának a támadások terveit.

A nyomozók szerint a két férfi zsidó épületek, többek közt zsinagógák ellen akart támadásokat elkövetni.

A Hezbollah eleinte iráni vezetéssel, később már önállóan kiterjedt nemzetközi hírszerző hálózatot alakított ki, és Argentínától Bulgáriáig több országban hajtott végre terrortámadásokat izraeliek ellen, bár az utóbbi években a titkosszolgálatok egyre eredményesebben fülelik le a merényletre készülődő sejteket. A terrorszervezetről, illetve arról, hogy Izrael és a Hamász konfliktusának újabb fellángolásával még félelmetesebb ellenfelei lehetnek Izraelnek, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!