Az izraeli hatóságok szerint a Hamászhoz kötődő iszlamisták bombákat tesznek az utakra Ciszjordániában

2023. november 7. – 13:11

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Ynetnek nyilatkozó biztonsági forrás szerint a Hamász vezette terrorszervezetek robbanószerkezeteket helyeznek el az utak és a polgári infrastruktúra alá Ciszjordánia palesztin városaiban – írja az MTI.

„Ahol felmerül a pokolgép gyanúja – a dzseníni menekülttáborban, Núr as-Sámszban vagy más helyeken –, ott a központi parancsnokság alatt álló mérnökök gondoskodnak a hatástalanításáról” – tette hozzá a biztonsági szakember. Hozzátette: nemcsak az izraeli haderőt, hanem a civileket is veszélybe sodorják ezzel a Hamász vezette szervezetek.

Palesztin jelentések szerint az izraeli hadsereg razziáján hétfő este Rámalláh közelében letartóztatták az Iszlám Dzsihád egyik magas rangú vezetőjét, Dzsuma Abdullah al-Taijját. Taijja korábban azért ült izraeli börtönben, mert terrorista szervezetet hozott létre Rámalláh térségében, amely több tucat fegyveres támadást hajtott végre izraeliek ellen.

Az izraeli hadsereg kora reggel rajtaütést hajtott végre a terrorista infrastruktúra felszámolására Núr as-Sámsz menekülttáborban és Tulkarem körzetében. A katonai szóvivők jelentése szerint a hadművelet során tűzharc tört ki, melyben drónnal légi támadást hajtottak végre a terroristák ellen, s legkevesebb egy palesztin fegyveres életét vesztette. Összecsapás alakult ki a Hebron melletti Szair faluban is, ahol a katonák megöltek egy palesztint, aki rájuk lőtt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!