Az izraeli hadsereg humanitárius folyosót nyit a Gázai övezetből délre menekülő civilek számára

2023. november 7. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) humanitárius folyosó nyílt a Gázai övezet északi részén élő, délre menekülni kívánó civilek számára – írja a Guardian.

Az IDF arab szóvivője Avichay Adraee azt mondta, hogy a Szalah al-Dín út, amely az enklávé északi részéből délre vezet, helyi idő szerint 10 és 14 óra között biztonságosan járható lesz, a tegnapi naphoz hasonlóan.

„Szeretném tájékoztatni önöket, hogy bár a Hamász továbbra is aláássa az önök érdekében folyamatban lévő humanitárius erőfeszítéseket, és emberi pajzsként használja önöket, a mai napon az IDF ismét engedélyezi az áthaladást a Szalah al-Dín úton” – mondta.

„Ha törődnek magukkal és szeretteikkel, akkor az utasításainknak megfelelően induljanak dél felé” – tette hozzá.

Jelenleg délelőtt fél tizenkettő felé jár az idő Gázában, ami azt jelenti, hogy a lakosoknak körülbelül két és fél órájuk maradt a költözésre.

Bár Izrael többször is felszólította a gázai lakosokat, hogy a biztonság kedvéért költözzenek délre, továbbra is bombázzák a Gázai övezet déli részén fekvő városokat, például Rafahot és Khan Younist.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!