A török házelnök kitiltotta a parlament menzáiról a Coca-Colát és a Nestlét, mert azok állítólag Izrael-pártiak

2023. november 7. – 15:51

Másolás

Vágólapra másolva

A török parlament kitiltotta a Coca-Cola és a Nestlé termékeit a étkezdéiből, mivel azok állítólag Izraelt támogatják – derül ki a parlament közleményéből.

„A döntés szerint a parlament területén található étkezdék, kávézók és teaházak az Izraelt támogató cégek termékeit nem árusíthatják” – áll a parlamenti közleményben, a cégek megnevezése nélkül.

Egy parlamenti forrás a Reutersnek elmondta, hogy a Coca-Cola üdítői és a Nestlé instant kávéi azok, amelyet eltávolítottak az étlapról. A forrás szerint a döntést a közvélemény miatt hozták meg, miután a török aktivisták az izraeli áruk és az általuk Izraelt támogatónak tekintett nyugati vállalatok bojkottjára szólítottak fel, kiemelve a két szóban forgó márkát is.

„A parlamenti házelnök hivatala nem maradt közömbös a közfelháborodással szemben, és úgy döntött, hogy eltávolítja e cégek termékeit a parlamenti kávézók és éttermek étlapjáról” – mondta a forrás.

A két vállalat még nem reagált azonnal a Reuters megkeresésére.

(Reuters)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!