Szaúd-Arábia elítélte a dzsabáliai menekülttábor elleni izraeli légitámadást

2023. november 1. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

„A Szaúd-Arábiai Királyság a leghatározottabban elítéli az izraeli megszálló erők embertelen célba vételét az ostromlott Gázai övezetben lévő Dzsabália menekülttábor ellen, amelynek során számos ártatlan civil meghalt és megsebesült” – közölte a szaúdi külügyminisztérium az X-en.

Izrael megerősítette, hogy kedden légicsapást hajtott végre a Gázai övezet északi részén fekvő dzsabáliai menekülttábornál, ahol végeztek a Hamász terrorszervezet egyik parancsnokával és több tagjával. A bombázás a Hamász egészségügyi minisztériumának közlése szerint legalább 50 ember halálát okozta. Izrael a terület kiürítését kérte.

Szaúd-Arábia október 14-én döntött úgy, hogy felfüggeszti az Egyesült Államok égisze alatt az Izraellel való kapcsolatok esetleges normalizálásáról folytatott tárgyalásokat, egy héttel a Hamász október 7-ei, Izrael elleni támadása által kiváltott konfliktus kezdete után.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!