Az izraeli hadsereg hétfőn nagyjából 300 célpontot támadott szerte a Gázai övezetben

2023. október 31. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd reggeli frissítésében az IDF arról számolt be, hogy az előző nap folyamán a szárazföldi műveletekben és légicsapásokban a Hamász számos terroristáját likvidálták, és az infrastruktúrára is csapásokat mértek. Mindent összevetve nagyjából háromszáz célpontról van szó, beleértve ebbe a páncéltörő és rakétakilövő állásokat, valamint földalatti bázisokat is. Jonathan Conricus, az izraeli hadsereg szóvivője a reggeli beszámolójában azt is elmondta, hogy a támadásaik főként a Gázai övezet északi részére összpontosulnak, de az egész térségben hajtanak végre támadásokat.

Mint mondta, vadásznak a Hamász parancsnokaira és infrastruktúrájára is, és ha valahol feltűnik egy fontos célpont, arra csapást is fognak mérni. Conricus hozzátette, mindent megtesznek, hogy elkerüljék a civilek elleni támadásokat, majd azzal vádolta Gázaváros első számú kórházát, hogy terroristákat bújtatnak ott. A szóvivő emellett beszélt arról is, hogy a szárazföldi csapataik lassan és megfontoltan haladnak, és a hírszerzés mellett komoly tűzerővel is támogatják őket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!