Helyreállt a rend a dagesztáni reptéren, amit több száz fős Izrael-ellenes tömeg rohamozott meg vasárnap

2023. október 30. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő reggelre sikerült helyreállítani a rendet a dagesztáni Mahacskala repülőterén, amit előző nap több száz fős Izrael-ellenes tömeg rohamozott meg egy tel-avivi járat miatt. A pogromhoz közeli állapotok miatt az utasok nem tudták elhagyni a gépet. A hatóságok lezárták a repteret és eltávolították a tiltakozókat. 20 ember sérült meg, mire sikerült megfékezni a tömeget, de a repülőgép utasai biztonságban vannak. Az esetről olyan videó is készült, amin az látszik, hogy a feldühödött tömegből köveket dobálnak a reptéren.

Szergej Melikov, az Oroszországi Föderációhoz tartozó Dagesztán Köztársaság vezetője szerint durva törvénysértés történt, még akkor is, ha a dagesztániak „együtt éreznek az igazságtalan politikusok áldozataival és imádkoznak a palesztinai békéért”. Az izraeli külügyminisztérium és miniszterelnökség korábban felszólította az orosz hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent az izraeliek és a helyi zsidók védelmében.

(Reuters)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!