Több ezren tüntettek Londonban az izraeli bombázások leállítását követelve

2023. október 28. – 17:18

Másolás

Vágólapra másolva

Több ezren vettek részt szombat délután egy palesztinpárti tüntetésen Londonban – írja a BBC. A tiltakozók azt követelik a brit kormánytól, hogy azonnali tűzszünetre szólítsa fel Izraelt. A brit kormány jelenlegi álláspontja az, hogy tűzszünetre nincs szükség, csak a támadások ideiglenes leállítására, amíg a humanitárius segélyek eljutnak a Gázában élőkhöz.

A tüntetők molinóin olyan feliratok voltak, mint

  • Gáza: fejezzétek be a mészárlást!
  • Szabad Palesztinát, legyen vége az izraeli megszállásnak!
  • A folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz.
  • Fejezzék be az apartheidet és a népirtást Palesztinában!

A palesztinpárti tüntetők szerint Izraelnek nem szabadna bombáznia Gázát, és a konfliktus megoldása egy önálló, független palesztin állam létrehozása lenne. A nyugati államoktól azt követelték, hogy ne szállítsanak több fegyvert Izraelnek.

Egy hete százezren tüntettek Londonban a palesztinok mellett és az izraeli bombázások ellen. Az ilyen tüntetéseken rendszeresen előfordul, hogy a támadások leállítását követelő békés demonstrálók között szélsőséges iszlamista, antiszemita szólamok is megjelennek. Az egy héttel ezelőtti tüntetésen néhányan a dzsihád szót kántálták.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!