Netanjahu szerint az izraeli a világ legerkölcsösebb hadserege

2023. október 28. – 21:16

Másolás

Vágólapra másolva

Herci Haveli vezérkari főnök után Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök is megerősítette, hogy szombaton megindult hadműveletekkel megkezdődött a háború második szakasza. Tévébeszédében a Gázai övezetet „a gonosz fellegvárának” nevezte, a műveletek céljaként pedig a Hamász megsemmisítését és a túszok hazahozatalát jelölte meg.

„Hosszú háború lesz, de győzni fogunk” – mondta Netanjahu.

A miniszterelnök Recep Tayyip Erdoğan kijelentésére reagálva visszautasította, hogy Izraelt háborús bűncselekmények elkövetésével vádolják. „Ha bárki azt hiszi, hogy a katonáinkat háborús bűncselekményekkel vádolhatja, az képmutató. A miénk a világ legerkölcsösebb hadserege” – mondta a BBC szerint. Szerinte a hadsereg minden óvintézkedést megtesz a polgári lakosság védelméért, ellenben a Hamásszal, amely „élő pajzsként” használja a civileket.

Arról, hogy hány palesztin áldozata volt eddig a háborúnak, elfogulatlan forrásból nincsenek adatok, a Hamász ellenőrzése alatt álló gázai egészségügyi minisztérium állítása szerint ezidáig több mint 7600-an haltak meg a harcokban Gázában.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!